سلام هموطن! خوش آمدید ما آسان ترین مسیر را برای شما فراهم آورده ایم تا فایل مورد نظرتان به راحتی دانلود کنید.
برای
توضیحات فایل
روی
لینک عنوان فایل
و جهت
دانلودبر روی
کلیک کنید
مقدمه
سیب از گونه های وحشی موجود در آسیا و اروپا به دست آمده و قدمت كشت آن به سال های ماقبل تاریخ می رسد با وجود قدمت كاشت سیب در دنیا و شناختی كه در ایران زمین از این درخت داشته اند تا این اواخر به عنوان یك محصول تجاری تلقی نمی شد . در واقع در سی سال اخیر سیب به صورت تجاری در ایران كشت شده است . درخت سیب در بیشتر نواحی ایران می روید و بارور می شود و هر ناحیه ای سیب مخصوص دارد . سیب گلاب ، سیب دماوند ، سیب شمیران ، سیب ترشی آش ، سیب خراسان ، سیب شیرین درشت و ...
گل درخت سیب در اوسط بهار در می آید بنابراین كمتر دچار سرمازدگی می شود . درخت سیب در زمینی كه خاكش رسی و كود داده شده است و قشر زیرینش قابل نفوذ به آب باشد تنومند می شود و میوه اش خوب و فراوان خواهد بود . در زمینی كه خاكش رسی و آهكش از ده درصد تجاوز نكند درخت سیب پرحاصل می شود . درخت سیب را در تمام زمین هایی كه خاكش متوسط باشد می توان كاشت .
درخت سیب در آب و هوای مرطوب بهتر رشد می كند . ولی در آب و هوای خشك رشدش قابل توجه نیست. اكثرا درخت سیب در نقاط خنك و رو به شمال كه برای درختان دیگر مناسب نیست كاشته می شود. درخت سیب نیز مانند درختان دیگر نیاز به عملیات مناسب آبیاری ، هرس ، كوددهی و... دارد كه در بخش های بعدی بررسی شده اند .
بخش اول : كلیاتی در مورد درخت سیب
*درخت سیب و خواص بتانیكی آن
درخت سیب از خانواده رزاسه ، جنس مالوس بوده و دارای ارقام مختلفی می باشد. عدد پایه كروموزومی آن برابر 17،(x=17) بوده و تعداد كروموزوم های آن متفاوت (34،58،68) است.درخت سیب تابع آب و هوای سرد معتدل با نیاز سرمایی متوسط است ، خاك مناسب برای پرورش آن ، رسی شنی حاصلخیز با عمق كافی و pH خنثی را می پسندد. ریشه گیاه با توجه به نوع بافت خاك ، واریته و اثرات مختلف محیطی نبات ، می تواند تا چندین متر در خاك فرو رود.
...
مناسب ترین خاك درختكاری سیب
مناسب ترین خاك درختكاری ، رسی شنی است كه باید مقدار كافی هوموس داشته باشد و دارای خاك زیرین نسبتا عمیق و قابل نفوذ به آب و هوا بوده و حدود 40-30% رس داشته باشد و خاك سطح ا لارض و شیمیایی مستعد و غنی بوده و با خاك زیرین یكدست باشد .
ج- پستی و بلندی زمین
محل انتخابی باغ باید صاف و هموار یا جلگه بدون تپه و ماهور بوده و یا اینكه در دامنه كوه و با شیب ملایم قرار گرفته باشد . باغ های داخل دره یا وسط دو سراشیبی به دلیل عدم جریان هوا ، به بیماری های قارچی مبتلا و با سرمای دیررس بهاری مواجه می گردند .
د- آب زیرزمینی
باید محل احداث باغ طوری باشد كه سطح آب زیرزمینی زیاد بالا نباشد ، زیرا از یك طرف سبب جلوگیری از گسترش و نفوذ ریشه درختان در زمین می شود و از طرف دیگر به دلیل رطوبت فوق العاده ذرات خاك مانع از رسیدن اكسیژن به ریشه درخت می شود .
ه – سازگاری درختان میوه با خاك
با توجه به خواص بتانیكی هر درخت ، خواستار خاكی با تركیبات منحصربفرد است درخت سیب برای تولید هرچه بهتر و اقتصادی محصول سیب ، زمین رسی عمیق و زهكشی شده را می طلبد .
...
///////////////////////////////////////////////////////////
فهرست
گزارش كار .................................................................. .2
مقدمه............................................................... 3
بخش اول : كلیاتی در مورد درخت سیب
- درخت سیب و خواص بتانیكی آن ............................................4
- انواع واریته های سیب و پایه های پیوندی...............................4
- ازدیاد و تكثیر درخت سیب...................................................5
- طرح و ایجاد باغ میوه.......................................................7
بخش دوم كاشت :
- طرح ریزی و تهیه نقشه درختكاری.......................................................13
- روش های كاشت درختان...................................................................14
- تهیه چاله جهت كاشت درخت............................................................15
- عملیات انتقال نهال از خزانه به زمین اصلی.............................................15
بخش سوم : داشت
- آبیاری و طرق آن.............................................................................20
- كود دادن.........................................................................................22
- شخم پای درختان.............................................................................24
- مبارزه با علف های هرز.....................................................................24
- هرس .............................................................................................25
- پیوند..............................................................................................34
- آفات.............................................................................................37
- بیماری ها.......................................................................................40
بخش چهارم : برداشت
- روش های برداشت..........................................................................47
- عملیات پس از برداشت...................................................................48
- انبار و نگهداری میوه ها..................................................................50
مشاهده پست مشابه : جوک امروز 2 مرداد